Back to All Events

Aurora Sander / Åpning av nytt galleri / Sommerfest!

  • Norsk Billedhoggerforening 5 Hekkveien Oslo, Oslo, 0571 Norway (map)

Åpningsutstilling Norsk Billedhoggerforening
Aurora Sander: Hjelp, vi flytter!  / Bust a Move

Visningsperiode: 25.08.2018.- 30.09.2018

Velkommen til åpning av Oslos nye kunstinstitusjon fredag 24. august!
18.00 Offisiell åpning ved Kulturbyråd Rina Mariann Hansen
18.30 - 23.00 Sommerfest med mat, drikke og DJ 333Boyz

Vi er stolte av å kunne presentere den første bredt anlagte utstillingen med kunstnerduoen Aurora Sander i Norge. Dette er den første utstillingen i vårt nye galleri og med sin særegne lekenhet lager de nyskapende stedsspesifikke verk som inviterer publikum til å ta hele huset i bruk.

Norsk Billedhoggerforening har gjennom de to siste årene arbeidet for å etablere et nytt visningsrom for tredimensjonal samtidskunst i Villa Furulund, huset som NBF har holdt til i siden 1967.

Villa Furulund inneholder tre visningsrom i tillegg til kontor, møterom, hybel til utleie og studioleilighet. Parken rundt huset vil også aktiveres med kuraterte utstillinger i dialog med visningsrommene innendørs. Programmet vil legge vekt på unge norske kunstnere som utfordrer det tredimensjonale feltet. I tillegg vil en egen utstillingsserie fokusere på posisjoner eller verk som har vært historisk viktige. Utstillingsprogrammet vil bli fulgt opp med et eget formidlingsprogram med kunstnersamtaler og foredrag.