Back to All Events

NBF TEMA : DETTE ER ET FINT STED

Velkommen til andre arrangement i NBF TEMA: vår serie åpne kvelder i Villa Furulund.

Denne gangen besøker vi minnestedet Dette er et fint sted som ligger mellom Hasleveien og Hekkveien i Oslo. Initiativtager og kunstner Victor Lind og historiker Mats Tangestuen vil presentere tilblivelsen av parken og historien om redningsaksjonen Carl Fredriksens Transport.
Vi møtes på det øverste platået i parken onsdag kl. 17.00, for en omvisning av "Dette er et fint sted". Etter det går vi til Billedhoggerforeningen og Hekkveien 5 for å fortsette presentasjonen.
Det blir enkel servering med rom for spørsmål og mingling.

Dette er et fint sted tar for seg Carl Fredriksens Transport som var den største redningsaksjonen i Norge under 2. verdenskrig. I løpet av 6 uker vinteren 1942-43 ble over 1000 mennesker reddet over til Sverige, om lag halvparten jøder, om lag halvparten Milorgfolk. Reidar Larsen, Alf T. Pettersen, Gerd Pettersen og Rolf Syversen ledet aksjonen. Rolf Syversens gartneri ved Sukkertoppen (Hekkveien) var oppsamlingssted for flyktningentransportene. I 2008 tok Victor Lind initiativ til å lage en minnepark like ved stedet der gartneriet låg.

Victor Lind er kunstner utdannet fra Statens kunstakademi og SHKS på 60-tallet. Han har stilt ut i inn og utland og hans kunstprosjekter har ofte en politisk tematikk.
Mats Tangestuen er historiker ved Jødisk Museum i Oslo og styreleder for stiftelsen Dette er et fint sted.
Parken er laget i samarbeid med KORO og Snøhetta.

Earlier Event: October 24
VILLA BAZAAR
Later Event: November 27
NBF TEMA: RAGNA BERLIN - KONSTPOOL