Foto: NBF / Silja Leifsdottir

Foto: NBF / Silja Leifsdottir

 
 

ole-andré greger eriksen: waiting for the ominous

06.05. – 30.09.2019


I Greger Eriksens installasjon på Prosjektrom Carl Berner møter vi et venterom, slik mange har opplevd det. Anonymt, men samtidig svært gjenkjennbart. Det finns egne leverandører for interiør til resepsjoner og venterom og ofte kan det føles som om alle har brukt den samme. Stolene har de fleste av oss sittet i en eller annen gang og det er som om kroppen husker den følelsen. Fargen på veggen på slike venterom er kanskje ment å være beroligende og oppmuntrende, men i et forsøk på å være tidløs og subtil blir gulfargen nesten det motsatte, illevarslende og energikrevende.

I lydverket Time Never Stops, Never Waits har en klokke stoppet på et spesifikt klokkeslett og varsler om en tid som har stoppet opp mens klokken fortsetter å tikke. Tiden går alltid videre, i samme tempo, selv om det ikke alltid oppleves sånn.

I videoverket Min fars hender ser vi hender som gnis sammen i et evigvarende øyeblikk av nervøsitet og tristhet.

Dette arbeidet handler om Greger Eriksens egen erfaring fra når tiden stopper opp etter et dødsfall, de utallige timene tilbrakt på venterom og den illevarslende følelsen som slike rom kan fremkalle. I sitt kunstnerskap tematiserer Greger Eriksen tanker omkring fravær, negasjon, sorg, etterlatte spor og et håp om å oppnå en autentisitet i en masseprodusert hverdag.  

Hver dag haster tusenvis av mennesker avgårde gjennom T-banen og forbi Prosjektrom Carl Berner. Alle er fremmede for hverandre, men i samme situasjon; på vei fra et sted til et annet. En slags mellomfase, et slags venterom.


BIOGRAFI

Ole-André Greger Eriksen har en Bachelor i samtidskunst fra Kunstakademiet i Tromsø (2015-2018) og har tidligere stilt ut ved Kunsthalle am Hamburgerplatz i Berlin (2018), Beates Black Box i Tromsø (2016) og galleri Bokboden i Bergen (2016).


PROSJEKTROM CARL BERNER

Prosjektrom Carl Berner er et eksperimentelt visningssted som er utfordrende og aktiviserende for både kunstnerne og publikum. Mange av kunstnerene som stiller ut i rommet gjør stedsspesifikke prosjekter som er relatert til nærmiljøet.

Det er påkrevd at alle utstillinger tar rommet og stedet i betraktning. Stedet er et ikke-konvensjonelt visningssted og dette gjør at utstillingene treffer mange forskjellige publikumsgrupper og skaper nye og spennende møter i relasjonen kunstner - kunst - sted - betrakter.

Utstillingene i prosjektrommet velges av Norsk Billedhoggerforenings galleriråd.
Prosjektrommet består av en galleridel på 60kvm, samt 8 store montre. Utstillingene skiftes to ganger årlig og fungerer som en slags temporære utsmykkinger.