Utstillingsåpning 27. april

First In
First Out

Sandra Norrbin og Heidi Marie Wien
27.04-05.06.2016
Prosjektrom Carl Berner, Carl Berner T-banestasjon  

Vi ønsker velkommen til utstillingsåpning onsdag 27.04 kl 18.00
Etter åpningen er alle velkomne til Pøbberiet i Trondhjemsveien 139Sandra Norrbin og Heidi Marie Wien viser skulpturen «First In–First Out» i Prosjektrom Carl Berner. Skulpturen tar utgangspunkt i undergrunnens mangfoldige nettverk av rør og ventilasjonskanaler. Den fremstår som et underjordisk rørsystem som okkuperer utstillingsplassen på Carl Berner T-banestasjon.

First in-First out (FIFO-prinsippet) er en logisk metode for å organisere i rekkefølge, der den eldste, eller første oppføring behandles først. Tittelen kan kobles til folkeskikk og t-banevett, samt hvilke regler som gjelder ved en eventuell evakuering av området. FIFO-prinsippet belyser også skulpturens indre hulrom, funksjon og innhold. Den organiske og sammenkveilede utforming kan gi assosiasjoner til indre organer og kroppslige funksjoner, til tross for skulpturens monumentale og industrielle uttrykk.

Takk til Brødrene Dahl og Wavin for lån av PVC-rør.
Utstillingen er støttet av Oslo kommune.

les mer på www.skulpturarena.no