Tone Thiis Schjetne 1928-2015

«Tone Thiis Schjetne 1» av NN. Private photo (the family); the sculptures: Tone Thiis Schjetne - From the family. Lisensiert under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Vårt medlem gjennom mange år, Tone Thiis Schjetne, gikk bort 2. september 2015.
Tone levde og arbeidet i Trondheim. Hun var utdannet ved kunstskolen i Trondheim og Statens kunstakademi. Hennes skulpturer står over hele landet. Mest kjent er Go'dagen i Trondheim og Stavanger også kalt Torgkona.  Andre av hennes arbeider er skulptur av Tarjei Vesaas i Vinje, Klovn og To klovner på Grønland torg Oslo, Jentene i vinden i Narvik, Budeia i Øvre Rendal og figurgruppen Fuglene flyr over ved Grenselandmuseet i Kirkenes. Schjetne utførte Esekiel på Vestfronten på Nidarosdomen, og flere andre arbeider ved Nidarosdomen.
Tone Thiis Schjetne fikk i 2001 Per Palle Storms ærespris delt med Nils Aas og ble ridder av St. Olavs Orden i 2004.

Tone Thiis Schjetne bisettes i Nidaros Domkirke, torsdag 10. september kl. 13.00.

NBF kondolerer.