CARL NESJAR 1920-2015

Vår medlem gjennom mange år, Carl Nesjar, er død.

Nesjar ble født i Larvik 6 juli 1920, og vokste opp i Brooklyn. Han ble utdannet ved Pratt institute, ved SHKS og ved Kunstakademiet i Oslo. Han debuterte i Larvik Kunstforening i 1940 hatt en rekke utstillinger med grafikk, fotografi, maleri og skulptur i gallerier over hele verden.

Nesjar er spesielt kjent for utsmykkingen på regjeringskvartalet. Han samarbeidet med Picasso i 17 år. De utførte ca 30 verk sammen, bl.a i Barcelona, Moderna Museet i Stockholm og New York. Han utførte også en rekke helårsfontener bl.a. i Lake Placid og ved Nationaltheatret stasjon i Oslo.

Nesjar er innkjøpt av blant andre Louisiana kunstmuseum, Nasjonalmuseet i Oslo, Oslo kommunes Kunstsamlinger, Henie Onstad Kunstsenter, Moderna Museet og i Museum of Modern Art i New York.